Na een hele korte nacht in Alta, werd er vanaf vijf uur ’s morgens gestart. Een mooie route, maar vreemd genoeg leidde die weer terug naar Muonio, de stad waar we gisteren vandaan kwamen. Maar niettemin, een hele mooie route met mooie knalrode zonsopgang. Echt geweldig. Het was een lange tocht van ruim 1.100 km, die begon bij -28 graden C en in Trollhättan eindigde bij -3 graden. Goed gegeten en op tiojd naar bed, want de volgende ochtend moest er om vijf uur ontbeten worden.

Gedurende deze Scan werd er flink doorgereden, veel harder dan in de voorgaande edities, met als resultaat dat er dagelijks vijf of meer auto’s van de weg raakten. Wij hadden natuurlijk zoveel stuurmanskunst aan boord, dat wij eigenlijk niet in de problemen zijn gekomen. Ook dankzij onze XC70 en de geweldige Nokian winterbanden!

 

Het was in het begin echt koud, verstralers en spiegels kregen dikke lagen ijs en bij het tanken vroren je vongers er bijna af. Wel fijn om even bij een tankstation op een zeer ludieke toilet je te kunnen opwarmen.

.