Vanuit Oulu zijn we om 9.51 uur als één van de laatste teams gestart. Startvolgorde ging naar automerk, en dan sta je met een Volvo niet vooraan. We lijken de rit er iedere keer goed vanaf te brengen, maar verzamelen toch nog behoorlijk veel strafpunten. Omdat wij in de toerklasse rijden, “mogen” we er ook 10% langer over doen. Wij zitten gemiddeld op bijna 10% sneller, dus we rijden NIET voor de punten! ?

Maar onderweg hebben we echt een prachtige route gereden met schitterende en overweldigende landschappen.Daar zijn wij niet aan gewend hè? Nog wel even twee rendieren gespot, maar dat was het dan ook.

Onderweg hadden we echter wel een dingetje; we hadden het koud in de auto! Verwarming op 29 gezet, maar dat hielp niet. Buiten was het -28 graden. Maar goed, hoor ik achteraf via het Volvoforum, dat je in zulke gevallen de standkachel erbij kunt inschakelen! D. We hadden op één plek dat we van -4 gr binnen tien minuten op -28gr zaten en weer tien minuten later was het weer -5 graden. Niemand begreep daar iets van. Om ongeveer 17.30 arriveerden we bij het Lapland Hotel Olos bij een ski-piste ten westen van Muonio in Noord Finland. Morgen een rustdag. De sfeerbeelden geven wel weer dat we het super naar de zin hebben.